Izleti

slika013.jpg Že lani sva si z Meto naredila seznam aktivnosti, ki jih bova izvedla samo z namenom, da se bova zabavala in sprostila. Predvsem so tu razni izleti, kino, gledališče… Skratka nekaj za zabavo. No, kar nekaj časa je trajalo, da sva to začela udejanjati. Običajno sva konec tedna tako utrujena, da se nama nikamor ne da ali pa sva tudi zasičena ljudi in nama dan ali dva miru doma popolnoma ustreza. Toda videla sva, da to lahko privede tudi v dolgočasje. Tako sedaj skoraj vsako soboto ali nedeljo greva na kak izlet ali vsaj daljšo hojo po našem polju. Tako sva šla do Peričnika, kjer sva videla, kako se je odlomil ogromen del zaledenelega slapu. Dvakrat sva šla do morja. Enkrat peš po obali od Ankarana do Italije, drugič pa od Strunjana do Pirana. Obakrat sem nazaj grede tovoril poln nahrbtnik zanimivih kamnov, ki so sedaj v pisarni, eden pa je tako velik, da podpira vogal hiše.  Zadnjič smo šli z Metinimi brati in njihovimi družinami na Pokljuko. Otroci so se smučali in bordali, mi pa smo … kuhali mineštro, kislo zelje in klobase na kamping štedilniku in to sredi snega. Sonce je sijalo, pili smo kuhano vino in nato smo se šli celo sankat. Na sankah nisem sedel že leta. Užival in vpil sem kot otrok.

Res je, da vse to niso neki strašni podvigi ampak vsakič se zabavava. To je pri najinem delu, kjer se oba srečujeva z bolečinami, stiskami in konflikti zelo pomembno. Pa še Iza gre včasih zraven in se imamo lepo.

En komentar na “Izleti

  1. Krasno in nič posebnega. Vsakdo bi lahko pri sebi kaj podobnega naredil, pa ne. In tisti ne je dostikrat bolj problematičen od časa. Čisto enostavno je, da si človek naredi en kratek enostaven cilj. Se spravi od doma in pot pod noge. Jaz sem najbolj zadovoljna, ko to naredim. Jaz sem šla za vikend do Izole k moji prijateljici na kavo. Ima že sedem križev in je polno zaposlena z raznimi aktivnostmi. Potem sem šla do Mesečevega zaliva, se sprehajala ob obali. Pri strunjanskem križu nad zalivom sem se fotografirala s skupino otrok, ki so raziskovali življenje ptičev. In potem sem se spravila v avto in se zapeljala proti Ljubljani.

  2. Ja, včasih je treba samo natakniti čevlje in stopiti proč od kavča in ven iz hiše. Učinki so lahko presenetljivi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja