Romantična pot s kolesom

S skoraj enloetno zamudo objavljam potopis najine kolesarske poti po Romantischestrasse, ki sva jo opravila lani za najino trideseto obletnico poroke. Tudi letos sva že naredila nakej kilometrov, vendar so potopisi še v osnutkih. Zaenkra pa je tu ta zanimiv in zabeven potopis. Vsaj moja žena tako pravi.

__________________
Romantischesstrasse s kolesom
Trideset let, 424 km – in to leže

Rudi Tavčar

romantischestrasse-avgust-2010-259-ozka-large.jpg

Letošnje leto se je začelo z dokaj težko preizkušnjo za naju. Moja žena Meta je imela dokaj zahtevno operacijo. Čeprav je okrevanje potekalo zelo lepo, nama je zdravnik napovedal, da se letos poleti ne bova kaj dosti vozila s kolesom. Vendar je letošnjega avgusta minilo tudi trideset let odkar sva se poročila. Že pozimi sva načrtovala pot po nemški Romantični cesti. To je pot, ki vodi od enega srednjeveškega mesta ali gradu do drugega in je prirejena tudi za kolesarje. Postopoma sva trenirala in ker so očitno najina ležeča kolesa primerna tudi za rekonvalescente, sva se avgusta odpravila v Nemčijo.

Ponedeljek 9. avgust 2010: Kranj – Fuessen z avtom, Fuessen – Peiting – 48,2 km.
Odpeljala sva se ob šele okrog osme ure zjutraj. Rekla sva si, da sva tisti trenutek, ko se usedeva v avto že na počitnicah.  In tako je bilo.

Že na poti naju je začelo razganjati. Meto od pričakovanja vnukov – v oktobru in novembru pričakujeva dva vnuka in že takoj v prvi trgovini na počivališču na Katschbergu sva kupila dve plišasti igrački. Jaz pa sem našel zase odlično pokrivalo za bodočega dedka.

romantischestrasse-avgust-2010-002-large.jpg

Če želite prebrati celoten potopis si naložite datoteko >> romanticna-pot.pdf

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja